ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΜΟΝΕΩΝ                                                                                                                                ΜΑΡΟΥΣΙ 31/10/2021

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΘΜΟΝΕΩΝ κας. ΡΟΥΛΑΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΥ-ΚΑΛΥΒΑΣ

1635413979805

Αγαπημένα μου μέλη,

     Μετά από ενάμιση χρόνο βρισκόμαστε επιτέλους δια ζώσης για να ολοκληρώσουμε τη θητεία μας και να πραγματοποιήσουμε τη Γενική Τακτική Εκλογοαπολογιστική μας Συνέλευση , η οποία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 δεν κατέστη δυνατή.

     Σύμφωνα , λοιπόν, με το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσής μας είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω τα εξής :

- Κατ΄αρχάς τηρήσαμε όλες τις θεσμοθετημένες εκδηλώσεις από όλα τα προηγούμενα Διοικητικά Συμβούλια , όπως κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στις 6 Ιανουαρίου του νέου έτους , αποκριάτικη συνεστίαση την πρώτη Κυριακή των Αποκριών , Εκκλησιασμό με εξόρμηση την Κυριακή της Ορθοδοξίας, το Μνημόσυνο των πεσόντων Μαρουσιωτών κατά την Επανάσταση του 1821, γιορτή της Μητέρας με βράβευση διακεκριμένων γηγενών μητέρων , καλοκαιρινή γιορτή «ΟΥΖΑΚΙ», 8 Σεπτεμβρίου αρτοκλασία για την γενέθλια ημέρα του Συλλόγου , Επετειακή εκδήλωση 28ης Οκτωβρίου , Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά και τα εγγόνια μελών του Συλλόγου, με τελευταία εκδήλωση , πριν την έναρξη της καραντίνας στην πατρίδα μας, την αποκριάτικη συνεστίασή μας, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία , στις 16 Φεβρουαρίου 2020 στο RestaurantNARKISSOS HALL”.

Δυστυχώς η πανδημία δεν μας επέτρεψε να πραγματοποιήσουμε άλλες εκδηλώσεις , όπως της επετειακή εκδήλωση την 28η Οκτωβρίου για το « ΜΑΡΟΥΣΙ στην ΚΑΤΟΧΗ» και άλλες.

- Για όλα τα ανωτέρω η ενημέρωσή σας γινόταν με τριμηνιαία Δελτία Τύπου μέσω των τοπικών μας εφημερίδων , καθώς και με οποιονδήποτε άλλο εφικτό τρόπο ( τηλέφωνα, αποστολή προσκλήσεων κ.λ.π.)

Σε ότι αφορά τον Οικονομικό Απολογισμό προσπαθήσαμε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να διαχειριστούμε τα χρήματα που συγκεντρώναμε από τις συνδρομές, τις εκδρομές ή τις συνεστιάσεις και που προέρχονταν από τις δικές σας προσφορές στο Σύλλογό μας, έτσι ώστε όχι μόνο το αποθεματικό του ταμείου μας να παραμένει σχεδόν στο ίδιο ποσό με αυτό που παραλάβαμε , αλλά και να υπάρχει ανταποδοτικός χαρακτήρας τόσο προς εσάς , όπως ευχετήριες κάρτες , γλυκά , δώρα κλπ στις εκδηλώσεις μας , όσο και προς τους ευπαθείς οικονομικά συνανθρώπους μας (εκκλησία, κοινωνικό παντοπωλείο Δήμου) καθώς και επιχορηγήσεις στους Συλλόγους της πόλης μας « ΜΕΡΙΜΝΑ του ΓΗΡΑΤΟΣ» , Γ.Σ.Α, προσκόπους κλπ) και όπου αλλού μας ζητείτο η συνδρομή μας.

  Με τη συμπλήρωση του ενός χρόνου της θητείας μας στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση που έγινε στις 02/12/2018 , έγινε ΟΜΟΦΩΝΑ αποδεκτή η τροποποίηση-αναθεώρηση και συμπλήρωση ορισμένων άρθρων του ισχύοντος καταστατικού του Συλλόγου, προκειμένου αυτό να γίνει πιο εύρυθμο και λειτουργικό βάση των σημερινών αλλά και των μελλοντικών δεδομένων και να καταστεί ακόμη πιο σύγχρονο προς το συμφέρον όλων των μελών του.

Μετά από διαβουλεύσεις που είχαμε μεταξύ μας ως Δ.Σ. του συλλόγου, συνεπικουρούμενοι από τα αναπληρωματικά μέλη μας κ.κ. Γιώργο Γεράκη και Κλέαρχο Λέκκα και από τον Πρόεδρο της Εξελεγκτικής μας Επιτροπής ( από τα αρχαιότερα μέλη του Συλλόγου μας) κ. Γιώργο Κουτσούκο και μετά από νομικές συμβουλές, παραδίδουμε σήμερα με πίστη και ευθύνη στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα προκύψει από τις σημερινές εκλογές , το νέο καταστατικό του Συλλόγου των Αθμονέων, το οποίο τέθηκε σε ισχύ στις 17/6/2020 και τους προτρέπουμε να τηρούν με σεβασμό τα άρθρα του, προκειμένου να έχουν χρηστή και εποικοδομητική διοίκηση. Υπάρχουν άρθρα υψίστης σημασίας που πρέπει να τηρηθούν για να συνεχίσει ο σύλλογός μας την ανοδική του πορεία , ευχόμενοι να τύχει σεβασμού η πιστή εφαρμογή του άρθρου 8.

Επίσης καταφέραμε επί Δημαρχίας του τέως Δημάρχου και νυν Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη ο σύλλογός μας να αποκτήσει στέγη και επί Δημαρχίας του σημερινού μας Δημάρχου κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου η στέγη αυτή να γίνει και επίσημη έδρα του

- Και τώρα κλείνοντας , επί προσωπικού ,ως απερχόμενη Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου, θέλω να σας πω λίγα λόγια –από καρδιάς- τα οποία θα ήθελα να τα κρατήσετε κάπου στα βάθη της ψυχής σας και του μυαλού σας.


Το όνομά μου είναι Σπυριδούλα (Ρούλα ) Μπογδάνου –Καλύβα του Δαμιανού.

Είμαι περήφανη Μαρουσιώτισσα αφού οι παππούδες μου και οι δύο γονείς μου ήταν γηγενείς Μαρουσιώτες. Τελείωσα το 1Ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου , το εξατάξιο Γυμνάσιο Θηλέων Αμαρουσίου και είμαι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπηρέτησα στο Δήμο Αμαρουσίου για 25 χρόνια και συνταξιοδοτήθηκα το 2000 ως Διευθύντρια Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου μας.

- Έχω τιμηθεί με το αργυρούν μετάλλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Αντικαρκινικής Εταιρείας και από τον πρώην Δήμαρχο και νυν Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, για την προσφορά μου στα κοινά της πόλης μας.

Εκτός από το σύλλογό μας είμαι μέλος και στους συλλόγους της πόλης μας Γ.Σ.Α, Εξωραϊστικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Αμαρουσίου, Σωματείο Γυναικών « ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ» , Εξωραϊστικό Σύλλογο Σωρού « Ο ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ»  και στο Σύλλογο Μικρασιατών-Κωνσταντινοπολιτών

« ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΤΑΤΖΗΣ».

Στο σύλλογό μας εκλέγομαι από το 1996 επί προεδρίας του αείμνηστου Αριστείδη Αθανασιάδη (πλην 2 τριετιών που για προσωπικούς λόγους δεν έλαβα μέρος στις εκλογές του Συλλόγου).

Από τις 11/12/2011 με τίμησαν με την ψήφο τους τα μέλη μας και μέχρι σήμερα έχω την τιμή να εκπροσωπώ το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιστορικότερου και Αρχαιότερου Συλλόγου της πόλης μας του Συλλόγου των Αθμονέων.

Σε όλη αυτή την πορεία μου στο σύλλογό μας προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να τον υπηρετήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γιατί για μένα ο σύλλογος σήμαινε και σημαίνει συλλογική δουλειά και όχι προσωπική προβολή. Άλλοι το κατάλαβαν και άλλοι όχι. Άλλωστε σύμφωνα με το αρχαίο ρητό: ¨ΟΥΔΕΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΑ ΑΧΑΡΙΣΤΟ¨.

- Λάθη και παραλείψεις μπορεί να έγιναν χωρίς όμως να υπάρχει οποιαδήποτε σκοπιμότητα ή δόλος και πάντα έλεγα στους συνοδοιπόρους μου-κυρίως της τελευταίας θητείας μου , ότι τα κακώς κείμενα θα τα χρεώνομαι όλα εγώ, ενώ τα καλώς κείμενα θα τα μοιραζόμαστε.

Όταν κάποιος εκτίθεται στα κοινά δεν μπορεί να είναι αρεστός σε όλους όμως κάποιες αξίες μας και κυρίως την αξιοπρέπειά μας , την προσωπικότητά μας και τον εγωισμό μας δεν θα επιτρέπουμε να μας τις υποβιβάζουν ή να τις προσβάλουν, έστω κι αν μερικές φορές για κάποιο ιερό ή σοβαρό λόγο ρίχνουμε τον εγωισμό μας. Παρόλα αυτά εγώ ευχαριστώ όλους όσοι με τίμησαν με την ψήφο τους και όλους όσοι δεν με τίμησαν, γιατί έτσι κι αλλιώς σημασία έχει να είμαστε όλοι κοντά στο σύλλογό μας και να τον αγκαλιάζουμε και να τον στηρίζουμε με αγάπη.

Θέλω να ευχαριστήσω , ιδιαιτέρως –από καρδιάς – με ένα μικρό αναμνηστικό δωράκι από εμένα προσωπικά και όχι από το Σύλλογο κάποια μέλη μας , που όλα αυτά τα χρόνια με στήριξαν με την αγάπη τους και βοήθησαν τον σύλλογό μας στην ανοδική του πορεία.

Ξεκινώντας ηλικιακά ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αγαπημένο μου κ. Γιώργο Κουτσούκο, που επί σειρά ετών ήταν Ταμίας του Δ.Σ. του Συλλόγου μας και σε όλες μου τις θητείες ήταν Πρόεδρος της Εξελεγκτικής μας Επιτροπής. Ήταν εκείνος που μαζί με τον αείμνηστο πρόεδρό μας Αριστείδη Αθανασιάδη με στήριξαν από την αρχή της εκλογής μου ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, αφού από τους προκατόχους μας παραλάβαμε καμένη γη. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ!!!

- Στην αγαπημένη μου φίλη , με την οποία όχι μόνο συνεργάστηκα άριστα, ήταν πάντα δίπλα μου όπου και όποτε την χρειαζόμουν και που πραγματικά κοντά της ένιωσα τι θα πει στην κυριολεξία « γηράσκω αεί διδασκόμενη¨, στην πρώην Λυκειάρχη κα. Μαριάννα Μήλα που από την συνεργασία μας πήρα πολλά διδάγματα. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ!!!

-Στον αγαπημένο μου φίλο, εξάδελφο και ταμία του Συλλόγου μας ( σε όλες μου τις θητείες) για την πολύτιμη στήριξή του όλα αυτά τα χρόνια σε μένα και στον σύλλογό μας κ. Νίκο Μπόγδανο. Μαζί ξεκινήσαμε το 2011 και μαζί αποχωρούμε. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΝΙΚΟ ΜΟΥ !!!

-Στο διακεκριμένο μέλος του συλλόγου μας, νεοεκλεγείσα Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου κα. Μάχη Νικολαράκου που με μεγάλη προθυμία ανέλαβε την Προεδρία της Γενικής μας συνέλευσης. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΜΑΧΗ ΜΟΥ!

- Και τέλος στην λατρεμένη μου άτυπη και αφανή γραμματέα Β’  του Συλλόγου μας , που άοκνα με στήριξε όλα αυτά τα χρόνια στην αξιόπιστη προβολή του συλλόγου μας προς τα μέλη μας και την πόλη μας στην μοναχοκόρη μου Ιφιγένεια Καλύβα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ !!!

Τέλος εύχομαι στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα προκύψει από τις σημερινές αρχαιρεσίες να τιμήσει όλα όσα θα παραλάβει από εμάς και να έχει σαν αρχή του όχι τι θα κάνει ο σύλλογος για αυτούς , αλλά τι θα κάνουν αυτοί για το σύλλογο.

Ο σύλλογός μας θέλει νέο αίμα. Θέλει όμως και πολλή δουλειά, γιατί οι άνθρωποι κάνουν τους τίτλους και όχι οι τίτλοι τους ανθρώπους και αυτός ο σύλλογος που το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα προκύψει από τις σημερινές αρχαιρεσίες,  καλείται να υπηρετήσει,  είναι ο αρχαιότερος και ιστορικότερος σύλλογος της πόλης μας και πρέπει να μείνει βιώσιμος και διακεκριμένος για να μεταλαμπαδευτεί στα παιδιά μας.

Όσο για μένα και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ –από καρδιάς- προς όλους εσάς που συμπορευθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια είτε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου , είτε μέλη και φίλοι του συλλόγου μας και σας εύχομαι προσωπική και οικογενειακή υγεία, ευτυχία , δύναμη και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Στο ταξίδι της ζωής μου δεν ψάχνω να βρω την Ιθάκη, γιατί Ιθάκη για μένα ήταν και είναι η γενέτειρα πόλη μου, το ΜΑΡΟΥΣΙ μας και από όποιο μετερίζι κι αν βρεθώ στο μέλλον δεν θα πάψω να αγωνίζομαι και να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για την αγαπημένη μου πόλη, το ΜΑΡΟΥΣΙ μας.

 

               ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

 

 

             

   

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΜΟΝΕΩΝ                                             ΜΑΡΟΥΣΙ 31/10/2021

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΘΜΟΝΕΩΝ κας. ΡΟΥΛΑΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΥ-ΚΑΛΥΒΑ

.Powered By Joomla 3.0 templates. Created By Aristf.